Nők Lapja interjú / Womens’ Magazine interview

“Timkó Bíbor grafikus, illusztrátor vizuális világára a művészeti albumok, francia divatmagazinok és a skandináv lapok mellett a nagymamájánál talált ötvenes évekbeli Nők Lapják is hatással voltak.

Bíbor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett textiltervező-, illetve vizuális és környezetkultúra szakon, de tanult Erasmus ösztöndíjjal is Rómában festő szakon. Alkotásai ismerősek lehetnek Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina, Berg Judit, Boldizsár Ildikó mesekönyveiből is, és egy sikeres étteremlánc is az ő rajzaival díszíti falait. Ismerjük meg jobban a grafikust és az ő mesevilágát.

Gyerekként is sokat rajzoltál?
Akkoriban tágasabb volt az idő, többet lehetett unatkozni, és hogy elűzzem az unalmat, olvastam vagy rajzoltam. Sokat rajzoltam, például családnaplókat: fiktív családok fotóalbumait aprólékos pontossággal. Pontosan elképzeltem a családtagok belső tulajdonságait is, ismertem a viszonyaikat és történeteiket.

Az alkotáshoz ma is fontosnak érzem az akkori tágasságot. Most már persze tudatosan, mesterségesen állítom elő azt az időt, amikor nem kell csinálni semmit.”

TOVÁBB OLVASOM / READ MORE⇒

Az interjút Sinkó Edit készítette velem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *